Ved hjelp av Ødegård (2020) sitt blogginnlegg skal jeg foreta en vurdering av nettbutikken til Høyer. Blogginnlegget fremlegger 10 kriterier på hvordan en slik vurdering kan foretas. De ti kriteriene er;

  • Førsteinntrykk
  • Synlighet
  • Brukervennlighet
  • Kjøpsprosess
  • Teknologi/Hastighet
  • Kundetilfredshet
  • Trygghet
  • Kundekommunikasjon
  • Priser, utmerkelser og artikler
  • Konsept og Strategi

Ved bruk av disse punktene, vil jeg underveis vurdere i hvilken grad Høyer svarer til punktene rangert ved hjelp av terningkast. Hvorav terningkast 6 er helt perfekt. 

Hvem er Høyer?

Høyer er et motemekka for kvalitetsbevisste og moteinteresserte nordmenn (Høyer, 2021). Butikken startet som en fysisk butikk i 2004, men har i senere tid lansert nettbutikk for å enkelt være tilgjengelig overalt og til enhver tid. Nettbutikken har et bredt varesortiment, som omfavner både dame- og herreklær, interiør og diverse assessoarer. 


Førsteinntrykk 


Det fremkommer det av Ødegaard (2020) at et godt førsteinntrykk defineres ved å besvare på; 
Har jeg kommet til riktig sted?
Det er oversiktlig og lett å se at nettbutikken er Høyer sin, og for de som ikke har kjennskap til virksomheten er det lett å se hvilket innhold som finnes på nettsiden uten å måtte foreta research rundt på nettsiden. 
Hva er det jeg kan gjøre her?
På nettsiden kan kunden både handle og søke inspirasjon. 
Hvorfor skal jeg gjøre det her?
Fordi Høyer.no er oversiktlig, profesjonell og appellerer til kunden. 

Skjermdump fra hoyer.noVed entre av nettbutikken blir én møtt med et profesjonelt layout, hvilket gjør det innbydende å trykke videre og utforske innholdet. Derimot, er det kun mulig å trykke på «dame» eller «herre» hvilket betyr at transaksjonskostnadene for å handle interiør er høyere enn å handle til dame eller herre. Men, nettbutikken er oversiktlig. Det er synlig at de har hjemlevering, at frakt er gratis over 1500,- og at de tilbyr nyhetsbrev for sine medlemmer.

Jeg gir førsteinntrykket terningkast 5. 

Synlighet 

Deres synlighet i andre kanaler kan avdekkes blant annet ved å benytte søkemotorer som google. Synligheten vurderes etter hvor lett nettbutikken er å finne for kunden. Derfor, la jeg inn søk på høyer, samt en rekke søk etter diverse merker som Høyer fører – hvorav søket etter Høyer ga godt resultat, men gjennom merkene ble ikke Høyer foreslått. 

Av den grunn, er konklusjonen at Høyer kan øke sin egen synlighet ved hjelp av verktøy som Search Engine Optimizing og Search Engine Marketing. 

Skjermdump fra GoogleDersom en søker etter Høyer, kommer nettbutikken opp som første forslag på organisk søk og det konkluderes med at nettbutikken er lett å finne for kunden. Men, ved hjelp av Google Shopping og Adwords kan anbefalte produkter og annonser eksponeres og synligheten øke ytterligere. 

Skjermdump fra GoogleVed å søke etter en merkevare som Maud, blir ikke Høyer sin nettside prioritert i søkeresultater. 

Jeg gir synlighet terningkast 4.

Skjermdump fra hoyer.no (mobil)


Brukervennlighet 

Hvor lett er det å finne frem i nettbutikken? Dette er et punkt vesentlig for kundeopplevelsen og for at kunden skal foretrekke denne nettbutikken ovenfor en annen. Nettbutikken er kategorisert og oversiktlig, hvilket gjør det lett å komme inn til det man måtte ønske. Men, når søkemotoren benyttes for så å kombineres med filter, svikter brukervennligheten. Et eksempel er å benytte søkemotoren til å skrive «Maud», for så bruke filterfunksjonen til å få opp «dressbukser». Nettsiden slutter å svare etter søket etter Maud, og utelukker å unngå å lete etter dressbukser fra Maud. 

Ved bruk av mobil blir ikke navigering påvirket i merkbar grad, hvilket gjør at det ikke vil ha noe å si for kunden om vedkommende benytter mobil enhet eller datamaskin. 

Jeg gir brukervennligheten terningkast 3.

Kjøpsprosess

En enkel og smertefri kjøpsprosess øker sannsynligheten for å selge mer (Ødegaard, 2020). På høyer sin nettside, er det bilde av hvilke betalingsløsninger som tilbys, det fører til en trygghet for kunden og en mer smertefri kjøpsprosess. I tillegg til det, bidrar deres kundeklubb med mulighet for å logge inn til mindre friksjon for kunden. I tillegg er deres handlekurv og «check out» løsning svært oversiktlig og brukervennlig. Samlet sett er deres nettside informasjonsrik,
brukervennlig og gir en smertefri kjøpsprosess. 

Skjermdump fra hoyer.no


Jeg gir kjøpsprosessen terningkast 6. 

Hastighet/ Teknologi 

Ved bruk av Høyer sin nettbutikk med datamaskin er det ikke oppfattet en treghet i å laste ned verken bilder eller tekst til diverse produkter. Dette bekreftes også gjennom hastighetstesten PageSpeed Insights hvor de scorer hele 97/100. Ved bruk av mobil enhet, scorer de derimot ikke like høyt. Poengsummen 48/100 kan forbedres gjennom å fjerne ubrukt JavaScript, bruk av nyere bildeformater og fjerne ubrukt CSS. For å oppsummere er plattformen tilnærmet perfekt på datamaskin, men bemerkelsesverdig dårlig på mobil.


Jeg gir deres hastighet og teknologi terningkast 4.

Kundetilfredshet

Dette punktet omhandler i hvilken grad tidligere kunders tilfredshet synliggjøres for nye kunder. Inne på deres nettside er det ingen form for rangering av verken varer eller nettside. Derimot, finnes det rangering på deres Facebook-side og gjennom trustpilot. Det hadde trolig senket terskelen for nye kunder, eller for kunder som vipper mellom to produkter, å tilby en slik funksjon på deres nettbutikk. 

Jeg gir kundetilfredshet terningkast 1. 

Trygghet

Trygghet er helt essensielt ved netthandel. Dette for å sikre at kunden ikke er låst dersom produktet ikke svarer til forventningene eller liknende. Høyer har en egen side på deres nettbutikk som forklarer kundens muligheter ved bytte og retur. Høyer tilbyr 14 angrerett på alle varer (med noen unntak). Det blir derimot fakturert 89,- for bruk av returetikett. Det konkluderes med at tryggheten er god nok til å tiltrekke seg nye kunder, men at tryggheten hos kunden kan økes ytterligere ved at for eksempel returetiketten var priset lavere eller angreretten var ekspandert utover minstekravet. 

Jeg gir trygghet terningkast 5. 

Kundekommunikasjon 

Gjennom sin chat-funksjon tilbyr Høyer kunden å kommunisere enkelt, dersom det er spørsmål som dukker opp underveis i kjøpsprosessen. Utover dette er nettbutikken mulig å kontakte gjennom mail og sosiale medier. Høyer er tilgjengelig på flere plattformer, til enhver tid, hvilket er positivt for kundeopplevelsen.
Derimot, ville det vært et positivt tilskudd med et telefonnummer til nettbutikken, slik at det er mulig å kontakte de muntlig i tillegg. 

Skjermdump fra hoyer.no


Jeg gir kundekommunikasjonen terningkast 5. 

Priser/ Utmerkelser

Det fremkommer ikke av deres nettside at Høyer har vunnet noen priser. 

Her er det ikke mulig å gi terningkast. 

Konsept og Strategi 

Det er ikke vanskelig å forstå hvilket konsept Høyer har, grunnet god kommunikasjon. De er en virksomhet som tilbyr kunden moteriktige og kvalitetsstemplede klær. 
For å forstå deres strategi, er den hensiktsmessig å definere hva en strategi er. 

Strategi kan forklarer som en evolusjon av en idé over tid gjennom kontinuerlige endringer i forutsetningene (Lund, 2014). Strategien deres oppfattes som en som bygger på å levere kvalitet og moteriktige produkter, hvilket gjøres gjennom god kundeservice og tilgjengelighet. Nettbutikken har tatt med seg kundeservicen Høyer sine fysiske butikker har vært unik på i flere år, gjennom å bistå gjennom chat-funksjon, sosiale medier og mail. 

Nettbutikken utvikler seg for å være i takt med endringer i forutsetningene, slik at Høyer alltid kan være et trygt, hyggelig og effektivt sted å handle. 

Jeg gir konseptet og strategien terningkast 6. 

Konklusjon

Gjennom vurderingen samler Høyer et gjennomsnittlig terningkast på 4,3. Tallet kan tolkes dit hen at nettsiden per dags dato er god, men har potensiale til å gjøres enda bedre. Alt i alt, veldig fin nettbutikk.